Aventurijn nieuwe naam voor locatie H400

17 september 2018 - H400


Aventurijn is de nieuwe naam voor H400, de praktijklocatie van vso-school Kristallis aan de Hatertseweg 400 in Nijmegen. Op vrijdag 14 september is de nieuwe naam onthuld tijdens een feestelijke bijeenkomst voor leerlingen, ouders, medewerkers en andere genodigden. Behalve de naam is ook het onderwijsaanbod op de locatie vernieuwd.

Aventurijn is nu dé praktijklocatie van Kristallis. Vmbo basis/kader-leerlingen van Kristallis-locatie Park Neerbosch gaan sinds dit schooljaar ook naar school op de locatie aan de Hatertseweg, samen met leerlingen die er het uitstroomprofiel Arbeid volgen. Park Neerbosch verzorgt voortgezet speciaal onderwijs op vmbo-t- en havo-niveau. Kristallis is onderdeel van Pluryn.
De vmbo-b/k-leerlingen krijgen op Aventurijn onderwijs vanuit een vernieuwd, diplomagericht onderwijsmodel. Het vernieuwde vmbo biedt, naast de theorielessen, meer ruimte en mogelijkheden voor praktijk- en keuzevakken en stagemogelijkheden. Leerlingen worden zo optimaal voorbereid op een succesvol vervolg in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo).

Prijsvraag
De nieuwe naam werd via een prijsvraag bepaald. Leerlingen, ouders en medewerkers konden suggesties indienen en maakten daarmee kans op een leuk dagje uit in de Efteling. Uit alle inzendingen koos een commissie uiteindelijk voor Aventurijn. Patty van de Coolwijk, intern begeleider bij Kristallis, stuurde het winnende idee in: “Aventurijn is een kristalnaam en past daardoor perfect bij de school. De steen heeft een kalmerende en beschermende werking. Een Aventurijn geeft rust en een goed gevoel, helpt geluk en voorspoed aantrekken, helpt ontspannen en maakt je geduldiger, toleranter, positiever, meer empathisch en creatiever. Precies wat we als school voor de leerlingen willen!”

Lees meer...