Kristallis sportiefste VSO-school van Nijmegen

06 maart 2018
Op de Avond van de Nijmeegse Sport heeft VSO-school Kristallis een belangrijke stap gezet naar nationale roem. De school is uitgeroepen tot sportiefste VSO-school van Nijmegen en mengt zich nu in de strijd voor sportiefste VSO-school van Nederland.

De landelijke verkiezing van sportiefste VSO-school is een initiatief van de KVLO met medewerking van de gemeente Nijmegen, de HAN, Special Heroes en enkele andere partners. Deelnemers moeten laten zien op welke manieren sport en het stimuleren van een gezonde leefstijl zich vertalen in het lesprogramma en beleid van de school. De locaties Park Neerbosch en H400 van de Kristallisschool zijn in de race met de slogan ‘Op Kristallis elke dag een nieuwe kans, met veel sporten geven wij onze gezondheid glans!’ 

De finale van de sportiefste VSO-school van Nederland vindt plaats op 11 april in Nijmegen. Kristallis speelt dus een ‘thuiswedstrijd’. Of Kristallis er met de prijs vandoor gaat hangt onder meer af van een sportieve, creatieve podiumpresentatie. Daarnaast legt een vakjury het vuur aan de schenen. De schoolleiding, de vakleerkracht lichamelijke opvoeding en een leerling worden inhoudelijk bevraagd op de sportiviteit van de school. 
Bekijk hier het filmpje dat het Multimediateam van Pluryn maakte over de uitreiking.

Lees meer...